A very special Northern Lights

This was one of these magical moments, which contains both luck, skills and perfect timing. A very fade Northern lights started to glow, like a ribbon across the sky, despite the slightly cloudy weather. I went in, got my camera, put up the tripod and there! The second image nailed it. Even though I have taken pictures of the light for many years, I have never, ever, got an image like this, with soft clouds, the moon, and the light bending and stretching to reach the moon. The figure in it – also stretching for the ligth – was a whow-bonus! One of my friends called it an angel. I like that thought.
This image was choosen to the image of the week on the TV-show Sverige idag (Sweden today).

Det här var en av dom sällsynta tillfällen som innehöll både tur, skicklighet och perfekt timing. Ett blekt norrsken böljade som ett stråk över himlen, liksom ett svagt band, trots att det var tunna slöjor av moln på himlen, dessutom plusgragder. Oftast är det ju klart och kallt när man får syn på det. Jag sprang in, hämtade kameran och stativet, satte upp det och där! Den andra bilden var en fullträff! Även om jag i många år har fotat norrsken, har jag aldrig någonsin kommit i närheten av en sådan bild, men slöjmoln i månskenet och norrskenet som sträcker sig genom molnen och upp mot månen. Gestalten inuti upptäckte jag först senare, en verklig whow-effekt! En vän sa att detta nog var en ängel. En vacker tanke.
Denna blid blev vald till veckans bild i TV-programmet Sverige Idag.

Norrsken160314_6
Our house the same evening.
Vårt hus samma kväll.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

https://bestvpncanada.ca/