Höst i naturen

I höstens färger är naturen många gånger som vackrast. När löven har skiftat färg och solen börjat sjunka, blir ljuset så mycket bättre, ur fotosynpunkt. Kvällssolen kommer tidigare, och morgonsolen senare, så det är lättare att hitta tillfällen för små fotoexpeditioner, som i måndags morse.
Mitt lilla Nikon 50 mm/1,8 är ett fantastiskt fint (och billigt!) objektiv. Även om man är låst vid en fast brännvid, så är det otroligt skarpt och har en fin bokeh (bakgrundsoskärpa). Den är lätt att ha med sig och dessutom ljusstarkt. Vad gör det då att man får jobba lite mer för att hitta en bra komposition. Jag läste en gång att bara ha med sig ett enda, gärna fast, objektiv under en hel dag kan öka kreativiteten, vilket jag tycker stämmer. Man får tänka till lite mer då man är begränsad till en enda brännvidd.

One Comment on “Höst i naturen

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

https://bestvpncanada.ca/